Begin bij het begin

Al het begin is moeilijk. Zo ook met deze website. Krap twee maanden geleden had ik totaal geen idee waar ik moest beginnen. Ik had niet eens een idee voor een domeinnaam. Laat staan een werkende website. Een aantal maanden daarvoor had ik mij ingeschreven voor een coachopleiding omdat ik sterk het gevoel had dat ik meer met coaching moest gaan doen. Collega’s vroegen mij toch niet voor niets om hen te helpen met hun coachvraag? Bovendien was zo’n coachopleiding ook een investering in mijzelf.

Stemmetje in mijn hoofd

Een kritisch stemmetje in mijn hoofd zei toen echter heel iets anders: “Wat een dure opleiding! Je gaat toch geen geld over de balk gooien?! Wat als het toch niets voor je blijkt te zijn? Die opleiding is vast heel zweverig. Hoe kom je aan geschikte coachees? Er zijn al zoveel coaches in Nederland. Jij past daar nooit meer bij. Hoe ga je coachen combineren met je huidige werkzaamheden?”

Nu maanden later. Heb ik besloten dat ik als coach voor mijzelf wil beginnen. Heb ik een zelfgemaakte website die van mij is. Inclusief mijn eigen Bootcamp Coaching blog. Dankzij mijn coachopleiding weet ik waar ik sta als coach en waarom ik coach wil zijn. Heb ik een berg aan nieuwe inzichten gekregen, levenservaring opgedaan en nieuwe mensen ontmoet. Wie had dat ooit kunnen denken? Gelukkig heb ik niet naar die kritische stem in mijn hoofd geluisterd. Had ik dat wel gedaan dan was alles bij het oude gebleven.

Hoe heb ik mijn kritische stem aan de kant gezet? Ik heb goed naar mijzelf geluisterd en ben gewoon begonnen bij het begin. Na heel veel kleine stapjes ben ik nu hier. Waren er op sommige momenten twijfels bij mij? Jazeker, maar steeds als die twijfels kwamen wist ik dat ik op het goede pad zat. Ik wist dat ik mensen kon helpen en dat ik daar enorm veel plezier en energie van kreeg. Dit, het klinkt misschien zweverig, is mijn roeping. Coachen is, wat mij betreft, het mooiste beroep dat er is.

Jouw kritische stem

Is er een kritische stem in jouw hoofd die jou ervan weerhoudt om te doen wat jij het liefst zou doen? Wanneer hoor je die kritische stem? Op het moment dat je die leuke man of vrouw wilt aanspreken? Als je naar dat alternatieve feest wil gaan? Een nieuwe opleiding/studie wilt gaan volgen? Of als je die collega wilt aanspreken omdat hij/zij steeds over je heen walst?
Wanneer luister je wel en wanneer luister je juist niet naar die kritische stem in je hoofd?
Ik ben nieuwsgierig hoe jij hierover denkt. Laat het me weten in een reactie.

2 antwoorden op “Begin bij het begin”

  1. Bas, TROTS OP JOU!!!!
    Mooi om dit te lezen, stoer dat je “in de lucht bent” .
    —-Op naar de sterren en daar voorbij —— (BuZz Lightyear)

Reacties zijn gesloten.